Wat doet een boekhouder?

Wat doet een boekhouder?

By : -

Boekhouder inschakelen iets voor u?

Als ondernemer moet u zich met talloze zaken tegelijk bezighouden. Daarom is het verstandig om voor sommige werkzaamheden een specialist in te schakelen. Zo kiezen veel ondernemers en zzp’ers ervoor om de boekhouding aan een professional uit handen te geven. Wat een boekhouder precies doet, leest u in dit blog.

Wat is een boekhouder?

BoekhouderEen boekhouder is de persoon die de inkomsten en uitgaven van uw onderneming bijhoudt. Hij of zij regelt de administratie. Als ondernemer bent u namelijk verplicht om die administratie goed bij te houden, met een bewaartermijn van 7 jaar. Zo kunt u met de juiste boekhouding bijvoorbeeld bewijzen dat uw aangiften voor btw en inkomstenbelasting kloppen en dat u recht heeft op bepaalde aftrekposten. U kunt de volledige boekhouding uit handen geven aan de boekhouder, maar u kunt het ook deels zelf doen. Dit spreekt u vooraf af. Zorg er wel altijd voor dat de boekhouding helemaal klopt.

Werkzaamheden van de boekhouder

Voor de volgende werkzaamheden kunt u de hulp van een boekhouder inschakelen:

  • Het bijhouden van de administratie van uw bedrijf
  • Het opstellen van facturen
  • De BTW-aangifte opstellen (maandelijks, per kwartaal of jaarlijks)
  • Aangifte inkomstenbelasting
  • Het opstellen van de Jaarrekening, Balans, Winst- en Verliesrekening
  • Adviseren over belastingen en financiële bedrijfsvoering

Voordelen van een boekhouder inschakelen

Twijfelt u nog of u voor uw administratie een boekhouder in zult schakelen of dat u het zelf gaat doen? Weet dan wel dat u met een boekhouder profiteert van een flink aantal voordelen. Zo bent u altijd zeker van het feit dat de administratie op de juiste manier bijgehouden wordt, volgens de laatste wetten en regels. Overigens kunt u door de kennis van de wetten en regels ook op een boekhouder rekenen voor advies. Door up-to-date kennis kan de boekhouder u adviseren over financiële aspecten waardoor u wellicht (aanzienlijk) kunt besparen. Voor u het weet heeft de boekhouder zichzelf ‘terugverdiend’!

Kiest u voor de hulp van een boekhouder? Wij helpen u graag verder! Neem hiervoor contact op.