Accountantskantoren

Wat doet een accountantskantoor?

Een accountantskantoor is verantwoordelijk voor de financiële administratie van uw organisatie. Accountantskantoren zorgen dat organisaties aan de financiële, sociale en fiscale verplichtingen voldoen. Door het inschakelen van een accountantskantoor heeft u altijd zekerheid over uw financiën en heeft u altijd een duidelijk overzicht in de inkomsten en uitgaven van uw bedrijf.

 

Wanneer kiest u een accountantskantoor?

Een accountantskantoor adviseert de ondernemer in bedrijfs­economische, fiscale en juridische zaken en op het gebied van automatisering. Ook kan een accountantskantoor een audit of controle uitvoeren op processen, kwaliteit of de juistheid en integriteit van cijfers. Als de cijfers juist zijn, geeft de accountant een verklaring af. Zo’n verklaring kan voor banken belangrijk zijn om te beslissen of ze een lening willen geven. Of voor aandeelhouders om te zien of de gelden juist zijn besteed en of er winst is gemaakt. Accountantskantoren hebben zowel een controlerende als een adviserende rol op financieel en fiscaal gebied. In Nederland is het wettelijk voorgeschreven dat grote en middelgrote organisaties bij het uitbrengen van de jaarrekening een accountantsverklaring moet afgeven. Een accountantskantoor zorgt er dus voor dat u aan deze eis kunt voldoen.

 

Verschillen tussen accountantskantoren

Er bestaat in Nederland een grote verscheidenheid in accountantskantoren. Er bestaan hele grote accountantskantoren die landelijk opereren, maar er zijn ook een groot aantal kleine accountantskantoren in ons land te vinden. De verschillen tussen de accountantskantoren zijn dan ook erg groot en daarom is het goed om als bedrijf eerst informatie van meerdere accountantskantoren in te winnen. Door het aanvragen van verschillende offertes en het voeren van diverse gesprekken kunt u de juiste keuze maken voor het accountantskantoor dat het best bij uw organisatie past. Doordat ieder bedrijf zijn eigen wensen heeft ten aanzien van communicatie, advies en flexibiliteit van een accountantskantoor is het belangrijk om een goed inzicht te krijgen in de verschillende accounttantekantoren.

 

Kies voor het juiste accountantskantoor

Het kiezen van het juiste accountantskantoor is niet eenvoudig. Voor u verschillende accountantskantoren heeft gevonden en een offerte heeft opgevraagd bent u dagen verder. Accountant kiezen heeft voor u dé oplossing! Door het invullen van het invulformulier aan de rechterkant van deze website kunt u direct bij vier verschillende accountantskantoren een vrijblijvende offerte opvragen. U hoeft dus zelf niet verder te zoek naar een accountantskantoor en niet vier keer een offerte aanvraag in te dien bij verschillende accountantskantoren. Op deze manier heeft een eenvoudig en snel een goed inzicht in het aanbod van accountantskantoren en kunt u het accountantskantoor kiezen dat het best past bij uw wensen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *